Sportactiviteiten in Kunst & Vermaak

K.B.C Kunst en Vermaak neemt deel aan zowat alle sportactiviteiten die door de Koninklijke Belgische Biljartbond - Gewest Brabant georganiseerd worden. De finales die door onze club worden georganiseerd vindt u terug onder de link 'finales'.

Activiteiten georganiseerd door de K.B.B.B.

Vanaf september, begin van het sportjaar, starten de eerste kwalificatiewedstrijden voor de Belgische Kampioenschappen. Al zeer snel (vanaf oktober) volgen de finales van de categories die eerst op distriktsvlak gespeeld worden. Kunst en Vermaak neemt meestal de organisatie van 1 of 2 finales van het distrikt Leuven op zich.

Vervolgens komen de Gewestfinales en de voorrondes van de hogere klassen aan bod die rechtstreeks op het niveau Gewest gespeeld worden. Kunst & Vermaak stelt zich ook kandidaat voor de organisatie van een viertal Gewestfinales.

Eventueel wordt er jaarlijks ook nog een nationale finale georganiseerd.

Een andere activiteit georganiseerd door de Koninklijke Belgische Biljartbond waarin Kunst en Vermaak een goede vertegenwoordiging heeft is de Beker der Gewesten. Dit is een ploegencompetitie die per discipline in verschillende afdelingen georganiseerd wordt, en waarvan de wedstrijden om de 14 dagen plaatsgrijpen.

De ploegen van onze club spelen respectievelijk in :

• B.d.G. Klein Biljart Band : Afdeling 2
  • B.d.G. Klein Biljart Drieband : Afdeling 1
  • B.d.G. Groot Biljart Drieband : Afdeling 1A en 1B

Naast de Beker der Gewesten die over het ganse sportseizoen loopt nemen we ook deel aan de ploegencompetitie Schaal van Brabant die gespeeld wordt volgens een systeem van directe uitschakeling. Een ploeg bestaat uit 2 spelers en de speelwijze is drieband.

Ook in de Nationale Interclub Driebanden (N.I.D.M.) zijn we vertegenwoordigd met 2 ploegen. Eentje en 3e afdeling en eentje in 4e afdeling. Een ploeg bestaat uit 4 personen waarin de eerste 2 spelers naar 27 punten spelen en de andere 2 spelers naar 22 punten spelen. In 3e afdeling is dit respectievelijk 34 en 27 punten

Tenslotte zijn er ook heel wat leden die deelnemen aan de nationale individuele driebandcompetitie Beker van België.

Wisselbekers en Tornooien

Naast de competities georganiseerd door de K.B.B.B. zelf neemt Kunst & Vermaak ook nog deel aan een twintigtal wisselbekers en tornooien georganiseerd door de andere clubs van het Gewest Brabant en de aangrenzende provincies.