Algemene Inlichtingen

K.B.C Kunst en Vermaak is lid van de Koninklijke Belgische Biljartbond ( K.B.B.B. ) sinds 1946. De club heeft zich bijna altijd in het centrum van Diest bevonden, maar in 1996, onder de druk van het opkomend poolbiljart, verdween Kunst & Vermaak van de Grote Markt. Zeer snel werd ons de mogelijkheid geboden om een ongebruikte ruimte op de eerste verdieping van het prachtige pas opgerichte sportcomplex Karteria in te richten als biljartzaal. Met veel enthousiasme installeerden we er ons in juli 1996, waar we nog altijd verblijven. Het Sportcomplex Karteria bevindt zich op de ring van Diest. (Kluisbergstraat 21, 3190 Diest - Tel : 013/32.19.54) Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen, en het complex is ook voorzien van een ruime privé parking.

Het biljartlokaal van Kunst & Vermaak Diest
De club telt ongeveer 20 leden, en wordt geleid door een bestuur dat voor de helft om de twee jaar tijdens de Algemene Vergadering van de leden gekozen wordt.

We onderscheiden twee soorten leden, naargelang deze al dan niet deelnemen aan officiele competities. Tevens genieten de jeugdspelers (jonger dan 19 jaar bij de start van het sportjaar) van bijzonder gunstige voorwaarden. Ze zijn immers volledig vrijgesteld van lidgeld.

Twee kleine tafels en twee matchtafels laten iedereen toe, tijdens de openingsuren, om te trainen of om een vriendschappelijke match te spelen.

De biljarttafels zijn uitsluitend te gebruiken door de leden van K&V en het lokaal is alle dagen open van " s morgens 8 u tot ongeveer 24 u. Kandidaat-leden dienen zich eerst aan te melden bij het bestuur via de link 'inschrijven'.

Iedereen is welkom, jong en oud, man of vrouw, met of zonder ervaring in het carambolebiljarten, met sportambities of gewoon voor de gezelligheid. Beginnende leden worden onder de vleugels genomen van meer ervaren spelers zodat ze in een minimum van tijd "hun man kunnen staan". Voor de jongeren is er bovendien een lessenpakket voorzien onder begeleiding van een jeugdmonitor van het Gewest Brabant, indien ze lid zijn van de KBBB.

In onze club vindt je spelers van bijna alle categorieën en in de verschillende speelwijzen. Het grootste deel van de spelers neemt deel aan de individuele kampioenschappen en interclubs georganiseerd door de K.B.B.B. We mogen dan ook met enige fierheid stellen dat de spelers van Kunst & Vermaak geduchte tegenstanders zijn, die regelmatig lokale, regionale en zelfs nationale titels aan hun palmares kunnen toevoegen.

Daarnaast wordt ook deelgenomen aan tal van tornooien en bekerwedstrijden. Deze worden dikwijls gespeeld in ploegen met spelers van drie verschillende categorieën, waardoor de beginnende spelers al zeer snel de kans krijgen om van de competitiegeest te proeven.